Spinazie-zalmlasagne
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Zalmlasagne recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 175 graden celsius.
- Pel de en de en snijd ze fijn.
- Bak ze kort in 1 eetlepel hete .
- Voeg de spinazie toe en laat ca. 10 minuten stomen op laag vuur.
- Breng op smaak met , en .
- Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk hem uit.
Rasp de . - Bak de kort in 3 eetlepels hete .
- Giet de erbij en breng al roerend aan de kook.
- Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
- Breng op smaak met en en .
- Voeg 2/3 van de toe.
Snijd de zalm in repen. - Breng op smaak met en de limoensap.
Vet de ovenschaal in (16 x 24 cm, inhoud ca. 2 liter).
Verdeel wat sus over de bodem en leg er 3 op. - Verdeel
er de helft van de spinazie en de helft van de zalm overheen.
Giet dan 1/2 van de saus er overheen en leg er 3 op.
Herhaal deze lagen met de rest van de ingrediënten. - Sluit af met de rest van de saus en de overgebleven .
Bak ca. 40 minten in de oven goudbruin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- diepvriesspinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 339 kcal | 16% | 2034 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 126 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |