Spinaziequiche

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Deegroller
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De bodem:
  2. Doe de mix, de en het in een kom.
  3. Kneed het met een mixer tot deeg.
  4. Dek deze af en laat een kwartiertje rusten.
  5. Rol daarna het deeg uit met een deegroller (nadat je de ondergrond eerst met bloem hebt bestrooid).
  6. Zorg dat het ruim over de springvorm past.
  7. De randen kun je wegsnijden of een beetje induwen.
  8. De vulling:
  9. Ontdooi de in de magnetron (zie gebruiksaanwijzing op het pak ), totdat hij helemaal zacht is.
  10. Snijd de kip in (kleine) reepjes.
  11. Doe de melk, en de sausmix (deze zit ook in het pak) in een beslagkom en klop het een minuutje met de mixer op hoge snelheid.
  12. Doe de en kip bij elkaar en roer het mengsel goed.
  13. Roer daarna de saus erdoorheen.
  14. Giet vervolgens het mengsel in de springvorm.
  15. Zet hem in de voorverwarmde oven (200 graden C.
  16. elektrische oven of 180 graden C.
  17. heteluchtoven, stand 4-5 bij gasoven).
  18. Laat het geheel 40 minuten in de oven staan.
  19. Snijd de quiche in stukken en serveer het direct.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Spinaziequiche

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinaziequiche
VariatieAantalGang
Spinaziequiche1Hartige taarten
Feta-spinaziequiche1Hartige taarten
Spinaziequiches met brie voor buffet1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%880 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziequiche