Spinaziequiches met brie voor buffet
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Laat de spinazie ontdooien.
- Kneed een glad deeg van de , 125 gram in stukjes, 1/2 theelepel en ei.
- Wikkel het deeg in de folie en leg het 20 minuten in de koelkast.
- Was de tomaten en snijd ze in tweeën.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Druk het water uit de spinazie en hak hem grof.
- Roer de zure de en 4 door elkaar.
- Breng goed op smaak met , en .
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet 8 quichevormpjes in (ca. 10 cm doorsnede) met uitneembare bodem in.
- Rol het deeg op wat uit tot een dikte van 1/2 cm.
- Steek 8 rondjes uit (12 cm doorsnede).
- Leg ze in de vormpjes en druk ze aan de rand.
- Verdeel de spinazie, de kaas en de tomaten over de vormpjes en schenk de eierroom erover.
- Bak de quiches 35-40 minuten in de voorverwarmde oven en strooi halverwege de baktijd de erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sandwich met brie en ham voor buffet425m
-
Recept
Spinazieflensjes met feta voor buffet41u15m
-
Recept
Kip met uien en tomaat voor buffet445m
-
Recept
Gebakken ei op z'n Amerikaans voor de brunch420m
-
Recept
Stokbroodjes met roomkaas en tartaar voor buffet430m
-
Recept
Broccoli-spekjesquiche voor buffet41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en brie kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, brie, room, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 285 kcal | 14% | 2280 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |