Spinazierisotto met gamba

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de laat uitlekken en snijd het grof.
  2. Was de garnalen en dep ze droog (laat de diepvrie garnalen eventueel ontdooien en uitlekken.
  3. Breng de bouillon en de witte in een grote pan aan de kook en zet het vuur lager.
  4. Verhit de boter in een andere pan en bak hierin de rijst al roerende ca. 2 minuten.
  5. Schenk de bouillon er geleidelijk op en laat hem al roerende inkoken.
  6. Laat de rijst ca. 20 minuten garen tot hij dik en romig is.
  7. Roer de en het en de erdoor, houd de risotto warm.
  8. Pel en pers de knoflook.
  9. Verhit de in een pan en smoor hierin de knoflook en de 's in 1 à 3 minuten tot ze roze zijn.
  10. Verdeel de risotto over 4 borden en leg de 's erop, bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie, kippenbouillon, wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • kippenbouillon, margarine, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
55 kcal
2%220 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazierisotto met gamba's