Spinazierol met geroosterde paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Blender
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  2. Bekleed een lage bakvorm van ca. 2 4x 30 cm met bakpapier.
  3. Blancheer de 1 minuut in ruim water.
  4. Laat uitlekken, druk al het vocht eruit en pureer in een blender.
  5. Voeg de eidooiers, 1 eetlepel van de crème fraiche, en het toe.
  6. Laat de machine draaien tot een fijn mengsel is ontstaan.
  7. Voeg naar smaak toe.
  8. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel ze door het spinaziemengsel.
  9. Schep het mengsel in de vorm, strijk het glad en bak het 12-15 minuten in de oven, of tot het stevig is.
  10. Klop de rest van de crème fraiche door de roomkaas.
  11. Strooi de op het bakpapier.
  12. Haal het spinaziegebak voorzichtig uit de vorm en leg het op het bakpapier met de kaas.
  13. Laat het helemaal afkoelen.
  14. Verdeel het kaasmengsel erover en leg de op het midden.
  15. Rol het geheel op vanaf de korte kant.
  16. Gebruik hierbij het bakpapier.
  17. Snijd de rol in plakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas met knoflook en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas met knoflook en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1546 kcal
77%12368 kcal
Vetten
28 g.
40%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
266 g.
102%2128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazierol met geroosterde paprika