Spinaziesalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , verwijder de steeltjes en dep het droog.
  2. Klop een dressing van de olie met en .
  3. Snijd de korstjes van het brood en snijd er repen van.
  4. Bestrijk de broodrepen met een mengsel van , en .
  5. Bak de reepjes in in de koekenpan krokant.
  6. Laat ze uitlekken.
  7. Breng in een ruime pan water met 1 eetlepel en iets aan de kook.
  8. Breek de een voor een net boven het wateroppervlak en laat ze in het hete water glijden.
  9. Laat de in 5 minuten stollen.
  10. Het water moet tegen de kook aan blijven.
  11. Haal de met de schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken.
  12. Verdeel de over 4 bordjes en schep de dressing erover.
  13. Leg het gepocheerde ei in het midden.
  14. Leg de broodreepjes erom heen.
25
25
25

Variaties op Spinaziesalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinaziesalade
VariatieAantalGang
Warme spinaziesalade met walnoten1Bijgerechten
Spinaziesalade met feta1Maaltijdsalades
Spinaziesalade met gepocheerd ei en rookvlees1Maaltijdsalades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
249 kcal
12%996 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziesalade