Spinazieschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de en maak er met de , , en nootmuskaat een grove puree van.
  2. Doe er dan een blokje blauwe (naar smaak veel of weinig) in en pureer het maar maak het niet te papperig.
  3. Doe de puree voor de helft in een ingevette ovenschaal voor 2 personen.
  4. Rulbak het gehakt en breng het op smaak met , en eventuele ander kruiden naar smaak.
  5. Voeg pas op het laatst de gesnipperde en knoflook mee.
  6. Deze mogen nog wat knapperig zijn!
  7. Verdeel dit over de puree.
  8. Snijd de doormidden over de lange kant en druk ze in het gehakt.
  9. Verwarm de en doe er de gebakken door.
  10. Dit gaat op de laagje gehakt met .
  11. Daaroverheen de rest van de aardappelpuree.
  12. Bestrooien met wat paneermeel en kleine klontjes boter.
  13. Schuif het even onder de grill totdat er een mooi korstje op komt.
25
25
25

Variaties op Spinazieschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinazieschotel
VariatieAantalGang
Spinazieschotel4Ovenschotels
Spinazieschotel met gehakt2Ovenschotels
Aardappel-spinazieschotel met kalkoenfilet1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spekjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
264 kcal
13%1056 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazieschotel