Spinaziesoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van mirandaa
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Garnering:
Kook de 2 eieren 4 minuten
Snijd de plakjes ham in kleine blokjes
Snijd de sneetjes wit brood en kleine blokjes, neem een koekenpan doe daar een flinke scheut olijfolie in. - Doe dan het brood in de koekenpan.
- Dan 1 of 2 teentjes geperste knoflook (kan ook met knoflookpoeder).
Even doorbakken tot de broodblokjes lekker knapperig zijn.
Soep:
Doe de spinazie, 1/2 liter volle melk en bouillonblokje in een diepe pan. - Dit langzaam aan de kook brengen, en 2 minuutjes laten door koken.
- Na eigen smaak kun je er nog en door doen.
- Na de 2 minuutjes pan van het vuur nemen.
- Pak een staafmixer en pureer dit tot een gladde egale massa.
Serveren:
Serveer de garnering in aparte bakjes.
EET SMAKELIJK
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sajoer menir (spinaziesoep)41u45m
-
Recept
Spinaziesoep420m
Variaties op Spinaziesoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinaziesoep | 3 | Soepen |
Venkel-spinaziesoep met vis | 1 | Soepen |
Duits broodje met spinaziesoep | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- spinazie, bouillonblokje, wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- bouillonblokje en wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bouillonblokje en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 119 kcal | 5% | 476 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |