Spinaziesoufflé
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van gytha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de en kook het met water en wat tot het geslonken is en beetgaar.
Laat de in een zeef uitlekken en hak daarna grof.
Smelt de en roer deze met de tot een lichtgele roux.
Voeg onder voortdurend roeren de en de erdoor, neem de pan van het vuur en roer de erdoor.
Klop de stijf.
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de door de saus voeg de toe en de helft van de kaas. - Spatel daarna voorzichtig de erdoor, giet dit alles in een ovenschaal en strooi daarna de rest van de kaas erover.
Gratineer de soufflé 15 munuten in de oven. - De soufflé is heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood.
Variaties op Spinaziesoufflé
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinaziesoufflé | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- spinazie en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
- boter, bouillon, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, parmezaanse kaas, melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter, parmezaanse kaas, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en bouillon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 433 kcal | 21% | 1732 kcal |
Vetten | 39 g. | 55% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |