Spinazietaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van MilouSchiks
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de plakjes uit om te ontdooien.
Bak het gehakt gaar.
Ontdooi de (deelblokjes in pan, groot blok eerst in magnetron). - Maak de schoon en snijd ze in plakjes, voeg deze toe aan het gehakt.
Meng de en de door de , meng de goed met het geheel. - Voeg vervolgens het vlees met de toe.
Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes . - Laat de plakjes ruim over de rand hangen zodat je deze later kunt gebruiken om de bovenkant dicht te maken.
- Houd hier ook 1 of 2 plakjes voor over.
- Zorg ervoor dat de niet ophoopt (dikke stukken worden niet gaar!).
- Strooi wat in de ovenschaal (dun bedekte bodem).
Giet het spinaziemengsel in de ovenschaal. - Leg de plakken er bovenop.
- Leg nu 1 of 2 plakken in het midden van de ovenschaal en maak hier de overige plakjes die over de rand hangen aan vast.
- Hou het los en luchtig om lekkere punten gebakken te krijgen.
- Je hoeft het niet helemaal aan te laten sluiten of aan te drukken.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en check na 30 minuten of het al gaar is. - Bij twijfel kan je hem altijd nog 10 of 15 minuutjes laten staan.
- Let alleen op dat het niet verbrand.
Eet smakelijk!
Suggestie:
Ook lekker als vegetarisch recept, haal alleen het gehakt eruit.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spinazietaart435m
-
Recept
Spinazietaart425m
-
Recept
Spinazietaart (vega)41u
-
Recept
Spinazietaart met feta41u
-
Recept
Hartige spinazietaart430m
Variaties op Spinazietaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinazietaart | 7 | Vegetarisch |
Spinazietaart met feta | 2 | Hartige taarten |
Spinazietaart met worst | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bladerdeeg, boter, brie, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, brie, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 777 kcal | 38% | 3108 kcal |
Vetten | 55 g. | 79% | 220 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |