Spinazietaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Roerbak de en laat deze goed uitlekken.
  2. Rooster de .
  3. Meng in een kom de .
  4. Klop deze eerst los en voeg de verkruimelde en creme fraiche toe.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Vet een bakblik in met boter en beleg deze met .
  7. Bekleed de bodem met en en voeg de inhoud van de kom toe.
  8. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  9. en bak in de oven de taart in 25 minuten gaar.
25
25
25

Variaties op Spinazietaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinazietaart
VariatieAantalGang
Spinazietaart7Hartige taarten
Spinazietaart met feta2Hartige taarten
Spinazietaartjes met kaas1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Spinazietaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 6 recensies
RESET

De knoflook uit de ingrediëntenlijst wordt niet gebruikt?
Marein 14 augustus 2013
Spinazie uit de moestuin ... omgetoverd in een taart, op 200 graden heteluchtoven en ruim 40 minuten. Ik heb een heel bekertje créme fraîche erbij gedaan en ook wat nootmuskaat. Hij was heerlijk!
Alies 12 juni 2013
Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
jaccor 29 maart 2013
Hoeveel créme fraîche heb je nodig voor dit recept?
Moira 27 maart 2013
Oventemperatuur van 150 C. is naar mijn mening te laag en daarbij 25 minuten veel te kort. Ik heb halverwege de baktijd de temperatuur verhoogd naar 180 C. en zeker 45 minuten in totaal laten bakken. ... Lees reactie
Adriana 2 juni 2012
Let op: Het recept is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie. In creme fraiche zit melk, en bladerdeeg bevat vaak roomboter, en daar zit ook melk in. Er is wel ook bladerdeeg zonder room... Lees reactie
Anne 10 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
284 kcal
14%1136 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazietaart