Spinazietaart (vega)
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van Judith1990
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Warm de over voor op 200 graden.
Doe de spinazie in een pan en verwarm deze zachtjes tot deze volledig ontdooid is.
In de tussentijd: - bak de , het en de .
Scheid de eidooiers van het eiwit, klop de eiwit op tot deze stijf is.
Roer de uitjes, en de door de heen.
Dan de door de heen roeren.
Doe de in een taartvorm, zodat alles goed bedekt is.
Doe het spinaziemengsel in de met bedekte taartvorm.
Met een spatel schep je het opgeklopte eiwit door het spinaziemengsel, hierdoor wordt deze luchtig.
Direct in de voorverwarmde oven doen en zo’n 45 minuten laten bakken.
Als bijgerecht kan je een frisse salade naar eigen wens erbij serveren. - Bijvoorbeeld veldsla met rucola, een cherrytomaatje, mozzarella en wat .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spinazietaart425m
-
Recept
Spinazietaart41u15m
-
Recept
Hartige spinazietaart430m
-
Recept
Spinazietaart met feta41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boursin
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 467 kcal | 23% | 1868 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |