Spinazietaartjes met tomaat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kneed 250 gram , 125 gram , in stukjes, een snufje en 1 ei, eerst met de deeghaken van de handmixer en daarna met de hand tot een glad deeg.
  2. Leg ca. 30 minuten in de koelkast.
    Was de spinazie en laat hem uitlekken.
  3. Laat de uitlekken en snijd ze in reepjes.
  4. pel en snipper de en de knoflook.
    Verhit de in een pan en fruit er de en de knoflook in.
    Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  5. Breng op smaak met en .
    Vet de tartelette vormpjes in met wat en bestuif ze met .
    Verdeel het deeg in 8 stukken.
  6. Rol het deeg rond uit (circa 12 cm) op een met bestoven werkvlak.
  7. Bekleed de taartvormpje met het deeg en druk de randen aan.
  8. Prik de bodem meerdere malen in met een vork en bestrooi met het .
    Verdeel de spinazie en de in de vormpjes.
  9. Schenk het eimengsel erover.
    Bak de taartjes circa 30 minuten in de oven.
  10. Rooster intussen de in een droge koekenpan en bestrooi de spinazietaartjes ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
424 kcal
21%1696 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazietaartjes met tomaat