Spitskool-gehaktrolletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon.
- Haal 8 grote bladeren van de kool (heb je die niet ,gebruik dan 2 kleine bladeren per rolletje).
Snijd eventueel de overige kool in repen, smoor deze, breng op smaak met en en serveer hem bij het gerecht.
Blancheer de koolbladeren in porties 1-2 minuten in kokend water met .
Spoel de bladeren af met koud water en laat uitlekken. - Verwijder de harde nerf en leg de bladeren plat.
Pel en snipper de . - Kneed het gehakt, met het , het , de helft van de , 4 eetlepels , de , en .
Vorm 8 platte langwerpige gehaktballen van het gehakt. - Leg op ieder koolblad een gehaktbal.
Klap de koolbladeren om de gehaktballen, rol ze op en bind ze vast met keukengaren.
Verhit de olie in een braadpan met deksel. - Bak daarin de gehaktrolletjes rondom krachtig aan.
Los het bouillonblokje op in 250 milliliter het water, giet 125 milliliter bij de gehektrolletjes en smoor het geheel 20 minuten.
Verhit de in een pan, fruit hierin de glazig. - Strooi de en de erover en fruit kort mee.
- Blus af met de resterende bouillon en 200 milliliter .
- Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
Breng de saus op smaak met en en wat , Serveer de saus met de rolletjes en de eventueel gesmoorde .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- paneermeel en groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel, groentebouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 117 kcal | 5% | 468 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |