Spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de in een bodem water met wat zout in 20 minuten gaar.
Smelt in een koekenpan de boter. - Fruit de , voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de toe (eventueel in 2 porties) en roerbak de kool in 6-8 minuten zacht.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden celsius. - Schep de appelschijfjes en de met zout en peper naar smaak door de kool.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de tot een smeuige puree. - Roer de kaas en peper en zout naar smaak door.
Schep het gehakt-koolmengsel in de ovenschaal en dek af met de kaaspuree. - Bak de schotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spitskoolschotel met gehakt en aardappel41u
-
Recept
Aubergineschotel met gehakt en tomatensaus450m
-
Recept
Ovenschotel met aardappels, gehakt en groente455m
-
Recept
Rode koolschotel met gehakt en cranberry's430m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, feta, prei, mosterd en tomaat41u15m
-
Recept
Zuurkoolschotel met gehakt430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 276 kcal | 13% | 1104 kcal |
Vetten | 19 g. | 28% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 5% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |