Spruitenstamppot met sinaasappeljus en tartaar

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Schil de , was ze en sijd ze in stukken.
  2. Schil de , verwijder de klokuizen en snijd ze in stukken
    Kook de met de in ca. 20 minuten gaar.
    Verhit in een wok de .
  3. Roerbak de knapperig en laat ze op keuekenpapier uitlekken.
    Maak de schoon en halveer ze.
  4. Roerbak ze 5 minuten in het bakvet.
  5. Voeg dan het toe en stoof ze in 6 minuten net gaar.
    Verwarm de , giet de af en stamp ze met de en 50 gram tot puree.
  6. Schep de (Houd de achter) en de door de aardappelpuree en breng op smaak met en .
    Verhit 25 gram in een koekenpan en bak de in 6 minuten rondom bruin.
    Bereid de jus volgens de gebruiksaanwijzing met 25 gram en het sinaasappelnat en roer de mosterd erdoor.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spruitenstamppot met sinaasappeljus en tartaar heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker recept. Iets minder of geen mosterd is net zo lekker. En zelf geen spekjes gebruikt. Maak het nogmaals. Lekker spruitenrecept.
Aagje 27 augustus 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
468 kcal
23%1872 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spruitenstamppot met sinaasappeljus en tartaar