Spruitjes gehaktschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze.
- Rasp de .
- Schil de , was ze en kook ze in een pan met een beetje water en in ongeveer 20 minuten gaar.
- Maak de schoon en kook ze in een pan met de in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Verhit 25 gram van de en bak hierin het rul en lichtbruin.
- Voeg de toe en bak deze even mee.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met en .
- Klop in een kom de los en meng er de yoghurt en door.
- Giet de af en laat ze op een vergiet even uitlekken.
- Giet de af, stamp ze fijn en roer er de en 25 gram door.
- Breng de aardappelpuree op smaak met wat en .
- Vet een ovenschaal in, schep hierin de aardappelpuree, verdeel er de spruiten over en dan het gehaktmengsel.
- Giet er dan het yoghurtmengsel over, bestrooi het met en verdeel de rest van de er in vlokjes over.
- Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bouillon, bulgaarse yoghurt, boter, komijnekaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, bulgaarse yoghurt, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, bulgaarse yoghurt, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 578 kcal | 28% | 2312 kcal |
Vetten | 48 g. | 69% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |