Spruitjesschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze afgedekt ca. 20 minuten.
  2. Laat ze schrikken onder koud stromend water en schil ze.
    Maak de schoon en kook ze ca. 15 minuten in water met knapperig.
  3. Laat goed uitlekken
    Rasp de .
  4. Verhit 2 eetlepels in een pan en bak de hierin aan.
    Voeg 250 mililiter water, de en het bouillonblokje eraan toe en kook het geheel ca. 5 minuten op laag vuur.
  5. Roer 1/3 van de door de saus en breng op smaak met , en .
    Pel en snipper de , was de en hak hem grof.
  6. Verhit de in een panen en rul het .
  7. Breng het op smaak op smaak met en en de .
  8. Fruit de kort mee.
  9. Bak de mee.
  10. Blus af met 100 mililiter water.
  11. Breng aan de kook en kook het geheel ca. 5 minuten op laag vuur.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  12. Vet een ovenschaal in met een beetje en verdeel de , de en het over de schaal.
  13. Giet de kaassaus erover en bestrooi met de overige .
  14. Bak de schotel ca. 30 minuten in de oven.
25
25
25

Variaties op Spruitjesschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spruitjesschotel
VariatieAantalGang
Aardappel-spruitjesschotel1Ovenschotels
Spruitjesschotel1Groentegerechten
Hartige spruitjesschotel1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kaas, boter, groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
976 kcal
48%3904 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
76 g.
29%304 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spruitjesschotel