Staartstuk met gevulde aardappels en peultjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Spuitzak
- Vijzel
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verwarm uw oven voor op 200° C.
Wrijf de vetrand van het staartstuk in met verse, in een vijzel vermalen knoflook.
Pak het vlees in cellofaan en laat het een uur rusten buiten de koelkast.
Haal het vlees nu uit de verpakking en spoel het af onder de kraan.
Droog het met keukenpapier en kruid het met zout en peper
Maak in een braadpan 75 gram boter zeer heet en schroei het vlees in 4-5 minuten aan alle kanten dicht.
Sluit de pan vervolgens af met een deksel en plaats de pan in de oven. (Let er wel op dat het handvatten van uw pan en deksel tegen de hitte moeten kunnen).
Laat het vlees in 35-45 minuten mooi garen.
Voor wie een kernthermometer heeft: 55° C is de ideale kerntemperatuur.
Wanneer het vlees klaar is uit de pan halen en bedekken met aluminiumfolie. 10 minuten laten rusten.
De bakresten losroeren en van het bakvocht en lekkere jus maken.
Deze jus zeven.
Ondertussen de gevulde aardappels en de peulen:
Kook de aardappels in de schil in zout water.
Wanneer ze gaar zijn 2 ervan half doorsnijden, met een lepel uithollen zodat een stevige rand overblijft.
De andere helften en de andere aardappels schillen en aardappels door een zeef drukken met een houten lepel.
Van dit aardappelmengsel een puree maken door 15 gram boter en naar behoeven half om half room en warme melk toe te voegen (koude melk verhoogt de kans op klonteren).
Breng op smaak met zout.
Op het laatst de gehakte verse basilicum toevoegen.
Het geheel overbrengen in een spuitzak met kartelspuitstuk en de puree in de aardappelschillen spuiten.
Peulen blancheren (= 2 minuten koken in zout water, uit het water vissen, in een bad met koud water laten schrikken en vervolgens in het kookwater weer koken tot ze beetgaar zijn).
Afgieten en even aanstoven met een 15 gram boter.
Borden opmaken:
Maak de borden op met het vlees.
Drapeer de saus over het vlees. - Aardappel erbij, wat , klaar!
Vergeet niet de jus op tafel te zetten.
Dit vlees is heerlijk met wat extra jus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensreepjes met peultjes in de wok425m
-
Recept
Varkensfilet met peultjes en tomaten445m
-
Recept
Biefstuk met peultjes430m
-
Recept
Kalkoenschnitzels met asperges en peultjes450m
-
Recept
Varkensreepjes met mango en peultjes430m
-
Recept
Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter en geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter, room, melk, geklaarde boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter, room, melk, geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 87 kcal | 4% | 348 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |