Stamppot boerenkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dit recept geeft niet echt een "Hollandse" stamppot maar is zeker de moeite van het proberen waard.
  2. Wel de in water dat tegen de kook wordt gehouden.
  3. Zet de op met kokend water.
  4. Voeg 2 theelepels toe.
  5. Zet gelijktijdig de op met zoveel kokend water dat ze half onder staan (doe dus de en de elk in een pan).
  6. Voeg 2 theelepels toe.
  7. Kook ze gaar in 20 minuten.
  8. Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur.
  9. Voeg de gesnipperde en het toe en bak snel bruin.
  10. Doe en over in een kom en houd ze op temperatuur.
  11. Giet en af.
  12. Stamp de fijn met de boter en het .
  13. Voeg wat warme of koffieroom toe en klop de puree op met een garde zodat een smeuïge massa ontstaat.
  14. Roer , en de erdoor en breng op smaak met uit de molen.
  15. Serveer met de .
25
25
25

Variaties op Stamppot boerenkool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stamppot boerenkool
VariatieAantalGang
Stamppot boerenkool2Stamppotten
Stamppot boerenkool met knakworst1Stamppotten
Stamppot boerenkool met rode paprika1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout en rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stamppot boerenkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vind Hollandse stamppotten altijd te schraal. Dit recept gaat nog wel, maar bijvoorbeeld hutspot zonder klapstuk en allen met rookworst is een bezoeking.
Zusje 5 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
476 kcal
23%1904 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppot boerenkool