Stamppot boerenkool
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van oudevaer
- 1 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Dit recept geeft niet echt een "Hollandse" stamppot maar is zeker de moeite van het proberen waard.
- Wel de in water dat tegen de kook wordt gehouden.
- Zet de op met kokend water.
- Voeg 2 theelepels toe.
- Zet gelijktijdig de op met zoveel kokend water dat ze half onder staan (doe dus de en de elk in een pan).
- Voeg 2 theelepels toe.
- Kook ze gaar in 20 minuten.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur.
- Voeg de gesnipperde en het toe en bak snel bruin.
- Doe en over in een kom en houd ze op temperatuur.
- Giet en af.
- Stamp de fijn met de boter en het .
- Voeg wat warme of koffieroom toe en klop de puree op met een garde zodat een smeuïge massa ontstaat.
- Roer , en de erdoor en breng op smaak met uit de molen.
- Serveer met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ouderwetse Groningse mous (stamppot boerenkool) volgens familierecept41u15m
-
Recept
Snelle stamppot boerenkool met worst440m
-
Recept
Stamppot boerenkool met gerookte forel440m
-
Recept
Stamppot snijbonen met witte bonen42u20m
-
Recept
Stamppot ijsbergsla met rookworst425m
-
Recept
Stamppot groene kool met kaas en mosterd420m
Variaties op Stamppot boerenkool
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stamppot boerenkool | 2 | Stamppotten |
Stamppot boerenkool met knakworst | 1 | Stamppotten |
Stamppot boerenkool met rode paprika | 1 | Stamppotten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout en rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Stamppot boerenkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 476 kcal | 23% | 1904 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |