Stamppot boontjes met ijsbergsla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de , was en halveer ze en doe ze in de pan.
  2. Dop de en snijd ze in stukjes van 1,5 a 2 cm.
  3. Was ze en doe ze in de pan bij de .
  4. Pan vullen met water tot alles onder water staat (bonen kunnen gaan drijven maar de moeten onder water staan).
  5. Bouillonblokje, en 1- 1,5 theelepel toevoegen en in ongeveer 20 a 30 minuten op een middelmatig vuurtje gaar koken ( zijn gaar als je er heel makkelijk met een vork in kan prikken).
  6. Als de en bonen op staan, in de koekenpan doen, laten smelten en dan de spekjes er in.
  7. Op een middelmatig vuurtje uitbakken tot ze mooi lichtbruin van kleur zijn.
  8. in kleine reepjes snijden, wassen en uit laten lekken in een vergiet.
  9. Wanneer de gaar zijn pan van het vuur nemen en afgieten.
  10. Nog even op een hoog vuur de pan terug zetten (30 seconden om droog te koken).
  11. Pan weer van het vuur nemen en alles met de stamper fijn maken.
  12. Rauw en erdoor doen tot een lekker luchtig geheel ontstaat.
  13. Spekjes met het spekvet erdoor doen.
  14. naar smaak toevoegen en als laatste roer je de erdoor net zolang het zich goed met de rest vermengd heeft.
  15. Gelijk opdienen en smullen maar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • croma en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
81 kcal
4%324 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppot boontjes met ijsbergsla