Stamppot van spitskool en pompoen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Stamper
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar in weinig water met wat zout.
  2. Doe hetzelfde met de .
  3. Giet af en laat uitdampen.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de tot die zacht begint te worden.
  4. Roer er de door en bak nog even mee.
    Stamp de aardappels en de samen fijn met een stamper.
  5. Voeg de toe en roer door, voeg er ventueel wat kookwater aan toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Houd warm.

    Breng en grote pan met water en wat zout aan de kook.
  8. Blancheer de kool in water met wat zout tot de stronk beetgaar is.
  9. Vul een grote schaal met koud water.
  10. Schep de kool uit het kokende water met een schuimspaan en koel hem af in het koude water.
  11. Laat hem uitlekken in een vergiet.
  12. Dit koelen is belangrijk want de kool mag niet doorgaren.
    Verhit de in de koekenpan.
  13. Bak de knoflook en kappertjes een minuutje op middelhoog vuur.
  14. Doe dan de kool erbij.
  15. Leg ze met een snijvlak in de pan en keer een keer om.
  16. Bak ongeveer 2 minuten per kant, zodat ze goed de smaak van de knoflook en kappertjes kunnen opnemen.
  17. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap en bestrooi als laatste met de .

    Serveer op een opgewarmd bord persoon een berg aardappel/pompoenstammpot en er bovenop de gebakken .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
268 kcal
13%1072 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
21%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppot van spitskool en pompoen