Stamppot zuurkool met kruiden
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- De , , gele , de klein gesneden , de gesneden en gesneden samen in een pan laten koken.
- Ook het stukje in blokjes gesneden laten meekoken.
- Stukje gerookt in blokjes snijden en mee koken of een stuk zuurkoolspek in blokjes gesneden en meekoken.
Intussen het rul bakken. - Wanneer dit bijna gaar is bakje met spekjes toevoegen en op heel zacht vuur laten uitbakken.
- Wanneer dit allemaal gaar is een zakje met zuurkoolkruiden er door roeren.
- Dan alle vlees met braadvocht door de stamppot roeren.
Smeuïg maken door warm gemaakte en eventueel vloeibare of harde boter er door te roeren. (Vaak gebruik je wat te weinig en boter zodat het wat te stevig blijft). - Mocht de stamppot te smeuïg zijn geworden dan kun je altijd nog wat instant aardappelpuree er door roeren. (Eventueel nog wat zout toevoegen).
Voor zuurkool met een korstje:
De stamppot overdoen in een vuurvaste schaal. - Bestrooien met paneermeel of beschuit heel fijn kruimelen.
- Hier over vloeibare boter of margerine doen. (Bij harde boter kun je de kaasschaaf gebruiken.
- Je krijgt dan mooie dunne lapjes boter).
- Onder de hete grill of oven tot er een bruin korstje op komt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 527 kcal | 26% | 2108 kcal |
Vetten | 47 g. | 67% | 188 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |