Stamppotje van zoete aardappel met mozzarella en lenteui
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van maschachild
- 5 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Stamper
Bereidingswijze
- Schil de zoete of yams en snijd ze in plakken van 1-2 cm dik.
- Doe de schijven in een pan met ruim kokend water en kook de ongeveer 20 minuten tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
- Roerbak de en de lenteui 5 minuten en snijd de mozarella in blokjes van 1 cm.
- Als de zoete gaar zijn, maak er puree van met een stamper (geen staafmixer) en mix de lenteui en de erdoorheen.
- Voeg ook de mozzarellablokjes en wat zout en peper toe en laat het geheel in een overschaal in een voorverwarmde oven (180 graden C) nog zo'n 20 minuten op smaak komen.
- Haal dan de stamppot uit de oven en laat even afkoelen voor het serveren.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aubergine met mozzarella430m
-
Recept
Gegratineerde groente met mozzarella440m
-
Recept
Zoete aardappelschotel met spinazie410m
-
Recept
Gevulde paprika met bruine rijst, kastanje champignons, aardappel en pesto uit de oven435m
-
Recept
Stoofpotje van linzen41u
-
Recept
Ovenschotel van groenterestjes420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (5)
Stamppotje van zoete aardappel met mozzarella en lenteui heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 652 kcal | 32% | 2608 kcal |
Vetten | 142 g. | 203% | 568 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 52 g. | 20% | 208 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |