Steenschol met mosselen en romige zuurkool met saus van Verjus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Spoel de in ruim water, knijp daarna goed droog.
  2. Doe de erbij en breng aan de kook.
  3. Als de verdampt is, boter en toevoegen.
  4. Stoof deze gaar in ca. 40 min.
  5. Breng de op smaak met en houd warm tot doorgifte.
  6. Verwijder van de de kop, staart en vinnen met een schaar.
  7. Snijd de schol precies over de middengraat door en verdeel elk stuk in 2 gelijke delen.
  8. Bewaar in de koelkast tot doorgifte van het gerecht.
  9. Was de goed en kijk na op baarden en defecten en laat ze goed uitlekken.
  10. Snijd de groenten fijn.
  11. Fruit de groenten licht in de pan op hoog vuur met iets olijfolie en voeg de toe.
  12. Schud enige keren de goed op totdat ze helemaal open staan (halverwege de erover sprenkelen).
  13. Giet de in een vergiet en vang het kookvocht op voor de saus.
  14. Haal de uit de schaal en bewaar ze tot doorgifte.
  15. Snipper de zeer fijn en fruit deze in wat olijfolie zonder te kleuren.
  16. Blus af met de verjus en breng aan de kook.
  17. Voeg kookvocht van de toe en kook in tot ca 1 deciliter.
  18. Voeg toe en kook in tot ca. 2 deciliter.
  19. Zeef de saus en maak op smaak met .
  20. Haal de licht door de en bak deze aan in olijfolie met wat boter.
  21. Als de donkere zijde goudbruin is, draai je deze om en verwijderd het vel voorzichtig om dit verder uit te bakken in een andere pan in hete olijfolie.
  22. Breng op smaak met en laat op keukenpapier uitlekken.
  23. Braad intussen de gaar en verwarm de , en saus.
  24. Presenteer de schol op de zijkant, gelijk aan een strook met daarop 5 , schuim de saus op en dresseer over de en leg dwars erop het krokant gebakken vel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • room, roomboter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
154 kcal
7%462 kcal
Vetten
3 g.
5%9 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
9%3 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%3 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%3 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Steenschol met mosselen en romige zuurkool met saus van Verjus