Breng de zuurkool(150 gram) op smaak met peper en zout(1 stuk) en houd warm tot doorgifte.
Verwijder van de steenschol(3) de kop, staart en vinnen met een schaar.
Snijd de schol precies over de middengraat door en verdeel elk stuk in 2 gelijke delen.
Bewaar in de koelkast tot doorgifte van het gerecht.
Was de mosselen(1 kg) goed en kijk na op baarden en defecten mosselen(1 kg) en laat ze goed uitlekken.
Snijd de groenten fijn.
Fruit de groenten licht in de pan op hoog vuur met iets olijfolie en voeg de mosselen(1 kg) toe.
Schud enige keren de mosselen(1 kg) goed op totdat ze helemaal open staan (halverwege de wijn(1 deciliter)(1 deciliter) erover sprenkelen).
Giet de mosselen(1 kg) in een vergiet en vang het kookvocht op voor de saus.
Haal de mosselen(1 kg) uit de schaal en bewaar ze tot doorgifte.
Snipper de sjalot(1 stuk) zeer fijn en fruit deze in wat olijfolie zonder te kleuren.
Blus af met de verjus en breng aan de kook.
Voeg kookvocht van de mosselen(1 kg) toe en kook in tot ca 1 deciliter.
Voeg room(1 deciliter)(1 deciliter) toe en kook in tot ca. 2 deciliter.
Zeef de saus en maak op smaak met peper en zout(1 stuk).
Haal de steenschol(3) licht door de bloem(1 stuk) en bak deze aan in olijfolie met wat boter.
Als de donkere zijde goudbruin is, draai je deze om en verwijderd het vel voorzichtig om dit verder uit te bakken in een andere pan in hete olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout(1 stuk) en laat op keukenpapier uitlekken.
Braad intussen de steenschol(3) gaar en verwarm de zuurkool(150 gram), mosselen(1 kg) en saus.
Presenteer de schol op de zijkant, gelijk aan een strook zuurkool(150 gram) met daarop 5 mosselen(1 kg), schuim de saus op en dresseer over de zuurkool(150 gram) en leg dwars erop het krokant gebakken vel.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
room, roomboter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.