Dit recept is gebaseerd op een springvorm van 29 cm en geeft een flinke taart waar je zo'n 16 stukjes uit kunt halen.
Eventueel kunnen de hoeveelheden dus bijvoorbeeld gehalveerd worden.
Haal de voor de koffiecreme vast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Klop de boter(100 gram)(250 gram), eieren(4) en suiker voor de taartbodem samen in een kom.
Smelt intussen de chocolade au-bain-marie.
Voeg het meel (en eventueel het bakpoeder wanneer het geen zelfrijzend bakmeel(250 gram) is) in kleine hoeveelheden toe.
Goed blijven mengen en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
Voor een luchtigere taart kan je de eieren(4) scheiden, de eiwitten opkloppen en eerst de boter(100 gram)(250 gram), suiker en eigelen mengen.
Dan de gesmolten chocolade toevoegen (iets meer laten afkoelen).
Dan de geklopte eiwitten en vervolgens het meel er doorheen scheppen.
Doe het beslag in de springvorm en bak de taart middenin de oven op 180 graden celsius in ca. 40 minuten gaar.
Intussen koffiecreme bereiden door de ingredienten door elkaar te mengen.
Hoeveelheid koffie(1 stuk) en suiker kan je naar smaak aanpassen.
Belangrijk is in elk geval dat de koffiesmaak overheerst, om de chocoladetaart een vleugje mokka mee te geven.
Wanneer de taart is afgekoeld, die in twee helften snijden en de koffiecreme op 1 helft smeren.
Vervolgens de slagroom(100 milliliter) voor de topping heel zacht in een steelpan verwarmen en de chocola er tegelijkertijd in laten smelten.
Onder regelmatig roeren een paar minuten laten doorkoken totdat de room duidelijk begint in te dikken en dan op het gasstel laten afkoelen.
Wanneer de chocoladecreme lauw is, uitgieten over de taart.
Voor een creme-achtiger en zoeter effect is het mogelijk om in plaats van slagroom, volle koffiemelk met een scheut water te gebruiken.
Let op:
deze hoeveelheden zijn afgestemd op een grote en platte taart.
Wanneer je een kleinere springvorm gebruikt, kan je de hoeveelheden voor de topping dus beter aanpassen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
Gluten
pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
rietsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, pure chocolade, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, boter, slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Stevige chocolade-mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies RESET
Hoi Danielle, ik zie je reactie nu pas! Je hebt gelijk, ik was de eieren vergeten, er gaan er vier in. Ik zal de ingredientenlijst aanpassen. Veel kook en bakplezier:)!
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.