Stevige linzensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen.
  2. pellen en fijn snipperen.
  3. schoonmaken en in dikke ringen snijden.
  4. schillen en in blokjes snijden.
  5. van takje rissen en fijn hakken.
  6. Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen.
  7. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  8. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
  9. en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  10. Prei, aardappelblokjes, knoflook, , worst en toevoegen.
  11. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen.
  12. Soep opnieuw aan de kook brengen.
  13. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn.
  14. Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen.
  15. Soep op smaak brengen met en en in borden scheppen.
  16. Resterende olie erover druppelen
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stevige linzensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Deze linzensoep lijkt mij heerlijk. Ga hem dit weekend maken. Laat nog wel even wat van me horen als ik hem geproeft hebt.
Marja 17 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
430 kcal
21%1720 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stevige linzensoep