Stoofpeertjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de peertjes met de in een ruime pan en voeg besssensap of rode wijn toe.
- Vul aan met tot de peertjes net onder staan.
- Voeg het perenrood en (stokjes) toe en zet de pan op het vuur.
- Breng het geheel aan de kook en draai het vuur dan wat lager.
- Kook de peertjes tot je er redelijk gemakkelijk met bv een saté prikker in kunt prikken(dit heeft wel even tijd nodig, minimaal 2 uur!
- Draai het vuur laag.
- Neem de peertjes voorzichtig uit de pan en doe ze in een (afsluitbare) schaal en laat ze afkoelen.Maak de maïzena aan met een klein scheutje en roer tot een egaal papje voeg het maïzena-papje toe aan het kookvocht en roer het goed door zodat er een wat gebonden saus ontstaat.
Ook lekker om te maken
Variaties op Stoofpeertjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stoofpeertjes | 11 | Bijgerechten |
Lauwwarme salade van stoofpeertjes | 1 | Salades |
Stoofpeertjes in gluwein | 1 | Winter |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, azijn, suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 11 kcal | 0% | 44 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |