Stoofpeertjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Stoofpeertjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van mirjamopdekist
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Stoofperen zijn niet alleen lekker tijdens de kerst maar de hele herfst en winter is dit een warme traktatie.
- Het is niet moeilijk om ze klaar te maken, het enige dat je echt nodig hebt is geduld.
- Als het lekker begint te ruiken moet je je nog een tijdje in zien te houden.
- Er zijn meerdere soorten stoofperen, de meest bekende zijn de Gieser Wildeman en De Brederode.
- Dit zijn zogenaamde roodkokers, ze worden tijdens het stoven rood.
- De Saint Remy kleurt meer roze.
- Bereiding:
- De stoofperen schillen en afhankelijk van hun grootte heel laten of in vieren delen.
- De Gieser Wildeman is een soort met kleine peertjes.
- Probeer het steeltje eraan te laten zitten.
- De peren in ruim op het vuur zetten.
- , en eventueel ander sap en/of siroop toevoegen voor de zoete smaak.
- Een stukje geraspte citroenschil of een klein scheutje erbij doen om ook een ietwat rinse smaak te krijgen. .
- Aan de kook laten komen en daarna het vuur zo laag mogelijk zetten, ze moeten net niet helemaal aan de kook blijven.
- Minimaal twee uur laten staan, daarna een klein stukje proeven.
- Ze moeten niet vermoezen maar zacht worden terwijl ze tegelijkertijd stevig blijven.
- Serveersuggestie:
- Als toetje of tussendoortje opdienen met sojavanillevla, met -yoghurt of -ijs.
- Het sap erbij gieten of apart (warm!) opdrinken.
- Het sap wat overblijft kan eventueel ingekookt worden tot een dikkere stroop.
Ook lekker om te maken
Variaties op Stoofpeertjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stoofpeertjes | 11 | Bijgerechten |
Stoofpeertjes in Sangria | 1 | Nagerechten |
Italiaanse stoofpeertjes met mascarpone | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2 kcal | 0% | 8 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |