Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Bereidingswijze:
Schil dan de stoofperen en verdeel ze in vieren.
Kook de peertjes zo'n anderhalf uur eventueel met wat extra , kaneel(1 stuk) en een beetje rode wijn voor de kleur.
Kneed bloem(250 gram), bakpoeder(2 theelepels), suiker(125 gram)(125 gram), boter(150 gram) en het ei(1 stuk) tot een soepel deeg(1 stuk) (met de hand goed kneden in 10 minuten).
Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in.
Ook de zijkanten met bakpapier bekleden.
Leg de peertjes in de vorm.
De hele vorm moet goed gevuld zijn.
Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker(125 gram)(125 gram), vanillesuiker(1 zakje) en 150 milliliter van de slagroom(750 milliliter) (let op dat alle klontjes weg zijn).
Moet een romig geheel zijn.
Kook de rest van de slagroom(750 milliliter) (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom(750 milliliter).
Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook.
Schep dan de pudding over de peren in de vorm.
Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Let op:
Op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is.
Dan de laatste 2 minuten van de baktijd de folie er af halen.
De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!
Bestrooi voor het opdienen met wat kaneel(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Stoofperentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies RESET
Ik wil deze taart gaan maken. Lijkt mij erg lekker. Maar... Bij de ingrediënten voor de vulling staat 125 gram suiker. Volgens de bereidingswijze Gaat er suiker bij de peertjes en suiker bij de kookpu... Lees reactie
Koos 5 oktober 2015
Ik vond 0,75 L. slagroom echt teveel en heb 600 ml (houdbare) melk gebruikt en 150 ml slagroom. Weet niet of het hierdoor kwam maar de pudding was iets te dun, ik zou de gebruiksaanwijzing van de kook... Lees reactie
Paula Burgerhout 12 februari 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.