Stoofpot lamsvlees met champignons en paprika
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding ca. 10 minuten:
Snijd het vlees in brokjes van 2 x 2 cm. - Doe de met wat en in een plastic zak met het vlees en schud de zak om zodat er een dun laagje om het vlees vormt.
- Pel en snipper de en .
- Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes en snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
Bereiden ca. 35 minuten:
Verhit de boter in een pan en bak het vlees in twee porties omscheppend rondom bruin. - Schep het laatste vlees uit de pan en laat de , , , en in het bakvet bakken tot de glazig is.
- Laat 50 gram kort meebakken en blus af met en azijn.
- Breng de saus aan de kook en doe het lamsvlees met het uitgelopen vocht bij het champignonmengsel.
- Schep goed door elkaar en kruid met en .
- Stoof het ca. 15 minuten met de deksel op de pan.
- Roer de door de saus en breng met allesbinder of op de gewenste dikte.
Lekker met aardappelpuree of witte rijst.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stoofpot Lamsvlees met pittige artisjokharten41u35m
-
Recept
Stoofpot rundvlees met kastanje champignons44u
-
Recept
Gestoofd lamsvlees435m
-
Recept
Stoofpot met rundvlees en rode wijn43u15m
-
Recept
Kogelbiefstuk met champignons, paprika en spekjes440m
-
Recept
Kalkoenschnitzels met prei en paprika420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, balsamico azijn, maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 120 kcal | 6% | 480 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |