Stoofpot lamsvlees met champignons en paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding ca. 10 minuten:
    Snijd het vlees in brokjes van 2 x 2 cm.
  2. Doe de met wat en in een plastic zak met het vlees en schud de zak om zodat er een dun laagje om het vlees vormt.
  3. Pel en snipper de en .
  4. Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes en snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
    Bereiden ca. 35 minuten:
    Verhit de boter in een pan en bak het vlees in twee porties omscheppend rondom bruin.
  5. Schep het laatste vlees uit de pan en laat de , , , en in het bakvet bakken tot de glazig is.
  6. Laat 50 gram kort meebakken en blus af met en azijn.
  7. Breng de saus aan de kook en doe het lamsvlees met het uitgelopen vocht bij het champignonmengsel.
  8. Schep goed door elkaar en kruid met en .
  9. Stoof het ca. 15 minuten met de deksel op de pan.
  10. Roer de door de saus en breng met allesbinder of op de gewenste dikte.
    Lekker met aardappelpuree of witte rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, balsamico azijn, maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
120 kcal
6%480 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpot lamsvlees met champignons en paprika