Stoofpot Lamsvlees met pittige artisjokharten
- Herkomst Belgie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden: 10 min.:
- Lamslappen in grove stukken snijden.
- en knoflook pellen en snipperen, gedroogd pepertje verkruimelen em tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
- Bereiding: 85 min.:
- In een ruime pan verhitten en stukken lamsvlees rondom bruim bakken.
- , knoflook, tomaat en pepertje toevoegen en ca. 2 min.
- meebakken.
- , 2 deciliter water, bouillontablet verkruimeld en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
- Afgedekt ca. 60 min laten sudderen.
- Artisjokharten afgieten, halveren en na 60 min.
- door het stoofgerecht mengen.
- Op smaak brengen met en .
- Het geheel nog ca. 25 min.
- laten sudderen tot het vlees zacht is.
- Intussen de en fijn hakken en vlak voor het opdienen het er over strooien.
- Wijnsuggestie:
- Een volle rode bv.
- Beaumont Tinto Crianzat Serveren met witte rijst en geroosterde pijnboompitten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stoofpot lamsvlees met champignons en paprika450m
-
Recept
Lamsvlees stoofpot met spitskool41u20m
-
Recept
Gulai Domba (Gestoofd lamsvlees in een pittige kokosmelksaus)450m
-
Recept
Capik curry madras (pittige curry van lamsvlees)43u30m
-
Recept
Mixed grill met lamsvlees41u40m
-
Recept
Limburgse stoofpot42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 64 kcal | 3% | 256 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |