Stoofpot met rundvlees en rode wijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- 4 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Wentel het door de tot het gelijkmatig bedekt is.
- Schud het overtolige er af) Verhit de in een grote pan op een hoog vuur, bak het vlees in drie porties en bak elke portie 3 minuten.
- Totdat het vlees goed bruin is, voeg indien nodig toe.
- Haal het vlees uit de pan.
- Doe de in de pan en bak 2 minuten, of dat het bruin is.
- Haal het uit de pan en doe bij de .
- Voeg de toe en de en laat alles 5 minuten bakken of tot de ui bruin is, zorg ervoor dat het niet aanbrand.
- Schep dan alles in een grote kom.
- Giet vervolgens in dezelfde pan de rode en schraap het aanbaksel met een houten pollepel los dan de bodem.
- Roer de en de bouillon er door.
- Doe het bouquet garni, , en eventueel het vleesnat weer in de pan.
- Breng alles aan de kook en draai het vuur laag en laat de stoofschotel minstens 45 minuten sudderen.
- Voeg dan de lenteui en de weer toe en laat alles dan nog 1 uur koken of tot het vlees heel mals is. (zoek het hoogste sudderpunt op zodat het net niet kookt) en de saus lekker glanst.
- Serveer met gestoomde aardappels of een pittige aardappelpuree.
- Opmerking:
- deze stoofschotel moet wel lang op het vuur staan ,maar vergt weinig voorbereiding en het resultaat is altijd erg lekker.
- Men kan ook de aardappelen vervangen voor een lichte rijst of pasta.
- Een lekkere hierbij is een rose.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Poolse stoofpot42u40m
-
Recept
Daging Pedis (pittig rundvlees met bamboe)42u
-
Recept
Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus)42u50m
-
Recept
Boemboe Bali rundvlees (heet gekruid rundvlees)43u50m
-
Recept
Limburgse stoofpot42u30m
-
Recept
Biefstuk met rode wijn-geitenkaassaus en roerbakspinazie430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (4)
Stoofpot met rundvlees en rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 252 kcal | 12% | 1008 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |