Stoofpotje met kip onder een deksel van bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Snijd de kip in reepjes en bak ze in 30 gram .
  3. Voeg de , knoflook, bosui, prei, en tijm toe en bak dit 6 minuten.
    Bestrooi het geheel met de , roer het goed door en voeg vervolgens de , en peterselie toe.
    Verwarm in een andere pan 1 eetlepel met de rest van de en bak daarin de champignons 4-5 minuten op hoog vuur, totdat al het vocht verdampt is.
    Meng de champignons met het kip-groentemengsel en breng op smaak met zout en peper.
    Schep het geheel in een hoge ronde (Doorsnede ca. 22cm) of rechthoekige ovenschaal.
    Klop de los met de .
  4. Bestrijk daarmee de randen van de ovenschaal.
    Dek deze af met het , snijd de overtollige randjes weg.
  5. Maak in het midden een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen.
    Bestrijk de bovenkant van het met de rest van losgeklopte ei.
    Zet de schaal 20-30 minuten (of totdat het deeg krokant en goudbruin is) in het midden van de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas, bladerdeeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stoofpotje met kip onder een deksel van bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Fijn 3 kip recepten voor mij; van roodvlees en varkens vlees krijg ik jicht en van kip en vis niet!
Jannie 30 januari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
864 kcal
43%3456 kcal
Vetten
64 g.
91%256 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpotje met kip onder een deksel van bladerdeeg