Stoofpotje uit Parijs
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak het vlees droog met keukenpapier.
- Snijd het vlees in blokjes (ca. 2 cm).
- Verhit een (stoof)pan met dikke bodem.
- Laat de olie er even in rond walsen.
- Bak het vlees er snel (ca. 5 minuten) onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten lichtbruin in.
Neem het vlees even uit de pan en strooi er wat en peper over. - Houd het vlees warm.
- Laat de 3 minuten in de resterende olie fruiten.
- Schep en knoflook erdoor en laat alles 3 minuten zachtjes bakken.
Schep het vlees er door en voeg , vleesfond en 1½ deciliter kokend water toe. - Schik tijmtakje en tussen het vlees.
- Wacht tot alles aan de kook is gekomen.
- Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan.
Laat alles zolang (ca. 2½ uur) zachtjes stoven tot het vlees volkomen gaar is. - Voeg 20-30 minuten voor het einde van de stooftijd de of andere paddestoelen toe.
- Schep tijdens het stoven, de inhoud van de pan elk kwartier even om.
Verwijder vlak voor het opdienen en tijmtakje. - Schuif daarna het vlees naar een zijde van de pan.
- Strooi alles binder over het stoofvocht en breng alles, onder voortdurend roeren tot aan het kookpunt.
- Proef de saus en voeg en/of peper toe.
- Schuif daarna het vlees weer door de saus.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 797 kcal | 39% | 1594 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 54 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |