Stoofpotje van kip met voorjaarsgroente
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gerlinde
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Wrijf de kip in met .
- Verhit in een ruime braadpan de olie met de en braad hierin de kip in 6 tot 8 min.
- rondom bruin.
- Leg de , de en de erbij, maal er peper boven en schenk de bouillon erbij.
- Breng het aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min.
- zachtjes koken.
- Voeg de erwtjes en de kruiden toe en laat het geheel nog 10 min.
- zachtjes doorkoken of totdat de kip lekker zacht is.
- Roer er, van het vuur af, de crème fraiche door en breng het op smaak met zout en peper.
- Serveer direct!
- Lekker met aardappelgratin.
- Je kan het van te voren maken, maar voeg dan de crème fraiche pas als laatste toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stoofpotje van kip41u20m
-
Recept
Stoofpotje van kip/champignons/chorizo (slow-cooker)43u
-
Recept
Kip met prei430m
-
Recept
Stoofpotje met kip430m
-
Recept
Spaanse Kip41u30m
-
Recept
Kip op Caraibische wijze41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 52 kcal | 2% | 416 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |