Stoofpotje van ossenstaart met wortelpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Pureestamper
- Vormpje
Bereidingswijze
- Maak de ossenstaart schoon en snijd deze in stukken.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak 4 schoon en snijd deze in stukken.
Kruid de staartstukken met en van de molen en schroei ze langs alle kanten goed dicht in een pan met .
Schep het vlees over in een grote pot.
Doe er een blaadje laurier, , en bruine bij.
Bak één ui, de knoflook en de groene selderstengel in dezelfde pan aan tot ze gekleurd zijn en doe ze in de pot bij het vlees.
Laat het stoofpotje een tweetal uur sudderen op een matig vuur.
Haal de stukken staart uit de bouillon en pel het vlees voorzichtig uit de staart.
Doe de beenderen terug bij de bouillon en laat de jus nog even inkoken.
Doe het vlees in een pot en giet de bouillon door een puntzeef bij het vlees.
Warm het stoofpotje nog even door.
Smelt een klontje in een pan en stoof de gesnipperde ui en wortelen aan.
Kruid met en en leg het laurierblad erbij.
Giet er een bodempje water op en laat zachtjes gaarkoken.
Verwijder het laurierblad, schep de puree erbij en stamp alles door elkaar met een pureestamper.
Snijd de 2 wortelen af op een lengte langer dan de hoogte van het uitsteekvormpje.
Schil ze en snijd in dunne repen.
Kook de reepjes wortel beetgaar in gezouten water.
Spoel af onder koud water.
Kruid met een beetje en .
Beboter het uitsteekvormpje.
Zet de wortelreepjes dakpansgewijs rechtop in het vormpje.
Schep voorzichtig een bodempje wortelpuree in de vorm.
Schep wat van het stoofpotje op de wortelpuree en vouw de wortelreepjes dicht over het vlees.
Schuif het vormpje voorzichtig van de wortelen.
Bak een spiegeleitje en steek met het uitsteekvormpje een cirkel uit het spiegelei.
Leg het eitje bovenop het gerechtje en lepel er wat saus rond.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon en aardappelpuree kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- runderbouillon, aardappelpuree, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 247 kcal | 12% | 988 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |