Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden uit de en snijd deze in ringetjes.
Snijd het vlees in blokjes, bestrooi met gemalen komijn(5 eetlepels) en laat gedurende 15 minuten marineren.
Haar de sperziebonen(500 gram) en breek deze klein.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten aan.
Voeg de uien(2), knoflook, ketjap(2 eetlepels), tomatenpuree(2 theelepels) en peper(1 stuk)(1 stuk) toe.
Roer goed door en voeg water toe tot het vlees net ondergedompeld is.
Sluit de pan af met een deksel.
sudder het vlees in 90 minuten gaar en roer af en toe om.
Voeg, als het nodig is, water toe.
Voeg na 80 minuten de sperziebonen(500 gram) toe en laat meekoken.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Stoofschotel met rundvlees en sperziebonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies RESET
Ik neem aan dat hier bedoeld wordt, dat het vlees 90 minuten zacht moet sudderen ... en niet koken, zoals in het recept staat. Het klinkt erg lekker, ik ga het zéker proberen!
Maria 8 augustus 2012
Ja deze stoofschotel ga ik proberen lijkt me lekker.
Zonder koek gewoon ouderwets lekker!
Jozet Doornebosch 19 juli 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.