Stoofschotel van lam en rabarber
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maal de koriander fijn.
Was de en hak deze zeer fijn.
Hak de muntbladjes zeer fijn voor de garnering.
Maak de en 30 gram heet in een braadpan en stoof hierin op matig vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten.
Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom.
Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin.
Schep uit de pan en houd apart.
Bak nu de tweede helft van het vlees.
Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij.
Schep een minuut lang om.
Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang.
Breng op smaak met en .
Smelt nu in een andere pan 30 gram van de , samen met de andere kruiden.
Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam.
Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is.
Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur.
Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur).
Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de in stukken van 2,5 cm.
Laat de laatste 30 gram smelten in een braadpan, doe de erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten bijtgaar.
Voeg de bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes
serveer met gekookte witte rijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
- boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Stoofschotel van lam en rabarber heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 562 kcal | 28% | 2248 kcal |
Vetten | 49 g. | 70% | 196 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |