Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Stoofschotel van lam en rabarber

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maal de koriander fijn.
    Was de en hak deze zeer fijn.
    Hak de muntbladjes zeer fijn voor de garnering.
    Maak de en 30 gram heet in een braadpan en stoof hierin op matig vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten.
    Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom.
    Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin.
    Schep uit de pan en houd apart.
    Bak nu de tweede helft van het vlees.
    Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij.
    Schep een minuut lang om.
    Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang.
    Breng op smaak met en .
    Smelt nu in een andere pan 30 gram van de , samen met de andere kruiden.
    Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam.
    Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is.
    Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur.
    Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur).
    Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de in stukken van 2,5 cm.
    Laat de laatste 30 gram smelten in een braadpan, doe de erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten bijtgaar.
    Voeg de bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes
    serveer met gekookte witte rijst.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Stoofschotel van lam en rabarber heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Door het geheel in te vriezen word de smaak van de rabarber minder scherp. Je kunt het geheel ook koelen maar dan overheerst in mijn ogen de rabarber. m.v.g Jacko
jaccor 3 juni 2013
Apart dat invriezen. Is dat echt nodig of kan het ook 48 uur in de koelkast staan?
Julia 28 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
562 kcal
28%2248 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofschotel van lam en rabarber
Inhoud
  1. Stoofschotel van lam en rabarber
    1. Ingrediënten
      1. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept (2)
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek