Stoofvlees
- Herkomst Belgie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lindabax
- 20 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- De pellen en snipperen, het vlees in stukjes snijden.
- In een grote braadpan boter verhitten.
- Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
- Bestrooien met en .
- Met schuimspaan vlees uit pan nemen.
- In achtergebleven bakvet de fruiten.
- De suiker en toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
- Dan toevoegen:
- , het , laurierblad, , en vlees.
- Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur laten zachtjes laten stoven.
- Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met besmeren.
- Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen.
- Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
- In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
Opdienen met patat.
Ook lekker om te maken
Variaties op Stoofvlees
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stoofvlees | 4 | Vlees |
Vlaams stoofvlees | 4 | Vlees |
Italiaans Stoofvlees | 3 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bruin brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, bier, bruin brood
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bruin brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, bier, mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (20)
Stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 20 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 190 kcal | 9% | 760 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |