Stoofvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De pellen en snipperen, het vlees in stukjes snijden.
  2. In een grote braadpan boter verhitten.
  3. Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  4. Bestrooien met en .
  5. Met schuimspaan vlees uit pan nemen.
  6. In achtergebleven bakvet de fruiten.
  7. De suiker en toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
  8. Dan toevoegen:
  9. , het , laurierblad, , en vlees.
  10. Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur laten zachtjes laten stoven.
  11. Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met besmeren.
  12. Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen.
  13. Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
  14. In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
    Opdienen met patat.
25
25
25

Variaties op Stoofvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stoofvlees
VariatieAantalGang
Stoofvlees4Vlees
Vlaams stoofvlees4Vlees
Italiaans Stoofvlees3Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bruin brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, bier, bruin brood
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bruin brood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
  • azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bruin brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, bier, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en bruin brood
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (20)

Stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 20 recensies
RESET

@ Toby je kan dit gerecht gewoon invriezen duurt wel even voor het weer ontdooit is hou daar wel rekening mee M.v.g Jaccor
jaccor 29 december 2014
Dit word al de 4e keer dat ik dit heerlijke recept maak! Erg makkelijk en ipv runderlappen pak ik runderpoulet. heeft iemand nog bewaartips? Dit is altijd wel net iets te veel voor 2 personen.
Toby 27 december 2014
Mijn vrouw heeft het vandaag gemaakt en een topper, heerlijk. Wordt een blijvertje.
Marlet 26 november 2014
Probeer ook eens zuurvlees (zoervleisj), een Limburgse variant
Gast 20 juni 2014
Ik heb dit stoofvlees voor het eerst bij een vriend gegeten en daarna meteen het recept gevraagd, ik ga het nu voor de 3e keer maken. Erg lekker!
Lars 22 maart 2014
Super recept dit! Ik vervang het vlees door in stukken gesneden Ganzenborsten, ook zeer lekker! (een van de voordelen van het zijn van een jager :) ) Zelfs mensen die niet van Gans of wild in het alg... Lees reactie
Arnold 28 januari 2014
Heerlijk, al heel vaak gemaakt!
Suusp 26 oktober 2013
Heerlijk! Ik had alleen Lentebok bier in huis en ik weet niet of het daardoor komt, maar het heeft een heel kruidige en toch frisse smaak. Gaat zeker vaker gemaakt worden.
Denise 24 mei 2013
Erg lekker! Gisteren voor het eerst gemaakt. Volgende keer voeg ik er zilveruitjes en kruidkoek toe in plaats van een mosterdboterham.
20 mei 2013
Geweldig lekker!
Ed 24 februari 2013
Voor een beginnende koker is dit recept redelijk makkelijk te maken. Veel ingredienten heb ik ook al in huis, dat is altijd fijn bij recepten. Staat leuk op tafel in een mooie braadpan, heerlijk van g... Lees reactie
22 januari 2013
Het was echt heerlijk! Bedankt voor dit recept. Gaan we zeker vaker eten.
Hans 7 december 2012
Op zaterdag gemaakt en zondag pas gegeten! Exact volgens recept. Behalve dan 'de 24 uur in de koelkast', waarna weer in 10 minuutjes op het vuur verwarmt tot t ging pruttelen. Voortreffelijk! Touché :... Lees reactie
Paul Daas 26 oktober 2012
Laat het vlees eens 3 uur stoven.
Mmm 23 augustus 2012
Vandaag voor het eerst gemaakt en het smaakte super lekker! Ik heb verse laurierblad gebruikt (kun je bij de toko kopen)! Dit recept wordt opgeslagen en zal dan zeker nog eens gemaakt worden.
Irene Deelstra 26 juni 2012
Probeer ook eens bastognekoeken in plaats van de mosterdboterham, ontzettend lekker!
Huub de Walvis 27 december 2011
Al een paar keer gemaakt en het smaakt heerlijk.
6 oktober 2011
Probeer dit ook eens in een snelkookpan te maken: mijn ervaring daarmee is geweldig. Vlees kan er zelfs bevroren in en alle ingredienten erbij. Deksel erop, op druk laten komen en na een uur is het ge... Lees reactie
5 oktober 2011
Daarna nog een scheut extra (kokend) water bijgevoegd en nog 1 uur laten doorsudderen. Het resulaat: vingerlikkend heerlijk suddervlees!
15 augustus 2011
Ik heb het zo geprobeerd, en het smaakte goed
markgatzen 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%760 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofvlees