Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Duvelkespot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren hard in zes minuten en laat ze schrikken.
Maak een bouillon van een halve liter water, de limoen, de gember, het venkelzaad, de kruidnagel, de pimentkorrels en de droge chilipeper. Breng op smaak met zout. Breng de bouillon tegen de kook aan.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er balletjes van zo groot als een eiderdooier. Pocheer de balletjes gehakt in ca. 7 minuten gaar in de bouillon.
Snijd de eieren middendoor in de lengte en bewaar de dooiers.
Wrijf de dooiers door een zeef en maak er een mayonaise van met mosterd, olie en azijn.
Voeg aan de mayoniase de augurk en zilverui toe. Roer naar eigen inzicht de peterselie er door. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de eieren met de balletjes en doe de mayonaise daar over heen.
Garneer met peterselie.

Serveersuggesties

Lekker op roggebrood. Dit Limburgse gerecht is een voorgerecht.

Allergenen Informatie

Voor dit duvelkespot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven