Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oudejaarspoffen recept
Oudejaarspoffen recept

Oudejaarspoffen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de oven op 50 graden C. Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een warme kom. Maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk en los het gist hierin op. Doe dit mengsel in het kuiltje en dek het toe met meel. Zet de kom 45 minuten in de oven van 50 graden C. Voeg de gesmolten boter en de basterdsuiker toe. Kneed hiervan een deeg in de keukenmachine. Zet het deeg weer terug in de 50 graden C oven en laat het 45 minuten rijzen. Het deeg dan weer doorkneden en de vulling toevoegen. Rol het deeg uit tot een niet te dikke plak. Steek hieruit rondjes van ongeveer 13 cm. Leg hierop een bolletje van de vulling waarvan de bereidingswijze hieronder staat beschreven. Een dekseltje van deeg erop doen (even de randjes natmaken met water of losgeklopt eiwit en goed aandrukken). In een voorverwarmde oven van 180 graden C. ongeveer 40 minuten bakken. Werkwijze vulling: Smelt de boter en meng alle ingredienten doorelkaar. Het moet een smeuig mengsel zijn. Zet het weg in de koelkast (je kunt dit van te voren maken).

Allergenen Informatie

Voor dit oudejaarspoffen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven