Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sate Babi (varkensvlees) recept
Sate Babi (varkensvlees) recept

Sate Babi (varkensvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in grote gelijke stukken van ca. 2 a 2,5 cm (uit één kilo komen ongeveer 24 satestokjes) en doe deze in een grote plastic zak. Voeg hier een toe de zout, peper, loas, ketoembar, djahé, 1 kleine fijngesneden ui, en 4 (of meer) fijn gesneden teentjes knoflook. Besprenkel met ketjap naar smaak en zonnebloemolie (tegen aanbranden op rooster). Bind de plastic zak dicht en hussel de zak om zodat alles goed mengt. (met mengen in een plastic zak houdt je schone handen). Zet weg in de koelkast en laat die tussen 12 en 24 uur inwerken. Af en toe kan je de zak nog ommengen voor een goede verdeling van de kruiden. Na inwerktijd kan je de saté rijgen ca. 3 stukjes vlees op een stokje. Je eet saté natuurlijk met satésaus (zie recept) en verder met rijst en b.v. verse groeten en neem er een koel glas bier bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sate babi (varkensvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sate Babi (varkensvlees) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Wat een heerlijk recept, de saté heeft nog nooit zo goed gesmaakt! Zeker voor herhaling vatbaar.
  Gert gaf dit recept op 21 oktober 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven