Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tete de veau recept
Tete de veau recept

Tete de veau


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kalfsbot goed afspoelen. Breng 2 liter water aan de kook. Doe het bot, kalfspoulet, prei, ui, wortel, knolselderij, tomaat, bouillontabletten, laurier, kruidnagel en foelie hierin en laat 1,5 uur goed trekken. Schuim geregeld af. Draai intussen de gehaktballetjes en kook ze apart. Kook ook de champignons apart. Zeef de bouillon. Maak de roux, smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een gladde massa. Voeg dan de bouillon langzaam al roerend toe. Het geheel afmaken met peper, zout, paprikapoeder, madeira, tomatenpuree, tabasco en worcestersaus. Laat tien minuten sudderen en blijf roeren. Voeg dan de champignons en gehaktballetjes toe.

Serveersuggesties

Lekker met stokbrood of pasta.

Allergenen Informatie

Voor dit tete de veau recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven