Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte bonen met zure saus recept
Witte bonen met zure saus recept

Witte bonen met zure saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de bonen een dag van tevoren in ruim water en kook ze in het weekwater gaar. Schil en was de aardappels en kook deze in weinig water met zout gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Snijd in de kooktijd van de aardappels de andijvie in dunne reepjes. Was deze en laat goed uitlekken. Kook de eieren hard. Maak een saus: smelt 25 gram van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem zachtjes 1 minuut bakken en voeg dan al roerende de bouillon toe. Bijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter vloksgewijs door de saus. Maak de saus af met de azijn. Leg in een grote schaal eerst de aardappels, dan de gare bonen met daarop de gesneden andijvie. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de eieren op de andijviesla en giet de saus erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte bonen met zure saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witte bonen met zure saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het lijkt me een lekker recept maar de hoeveelheid bloem staat niet bij de ingredienten vermeld. Kan iemand mij vertellen hoeveel bloem ik moet gebruiken?
    Bezoeker gaf dit recept op 11 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven