Witte bonen met zure saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Week de een dag van tevoren in ruim water en kook ze in het weekwater gaar.
  2. Schil en was de en kook deze in weinig water met gaar.
  3. Giet ze af en stoom ze droog.
  4. Snijd in de kooktijd van de de in dunne reepjes.
  5. Was deze en laat goed uitlekken.
  6. Kook de hard.
  7. Maak een saus:
  8. smelt 25 gram van de en voeg de toe.
  9. Laat de zachtjes 1 minuut bakken en voeg dan al roerende de toe.
  10. Bijf roeren tot de saus glad gebonden is.
  11. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  12. Haal de pan van het vuur en roer de vloksgewijs door de saus.
  13. Maak de saus af met de .
  14. Leg in een grote schaal eerst de , dan de gare met daarop de gesneden .
  15. Pel de en snijd ze in de lengte doormidden.
  16. Leg de op de andijviesla en giet de saus erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Witte bonen met zure saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het lijkt me een lekker recept maar de hoeveelheid bloem staat niet bij de ingredienten vermeld. Kan iemand mij vertellen hoeveel bloem ik moet gebruiken?
11 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
469 kcal
23%1876 kcal
Vetten
35 g.
51%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte bonen met zure saus