Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeeuwse bolussen recept
Zeeuwse bolussen recept

Zeeuwse bolussen


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


De bovenstebeste bolus (lekker plakkerig en klef) maak je zo: Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten en kneed het deeg stevig af gedurende 1 5 minuten. De gewenste deegtemperatuur is 27 graden. Laat het deeg 1 5 minuten rijzen. Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram en rol ze door de suiker tot puntjes van 15 cm lang. Laat de stukjes 1 5 minuten onder de suiker rijzen. Rol de puntjes in de suiker tot een lange strengel van 25-30 cm. Draai nu het deeg spiraalsgewijs tot een bolus. Leg ze met het laatste puntje onder de gedraaide bolus op een met papier beklede bakplaat. Leg de bolussen op een plaat en zorg dat ze 2 cm uit elkaar liggen. Laat de bolussen gedurende 2 uur (of zolang als nodig is) rijzen tot ze tegen elkaar aan liggen. Laat ze onder een doek of noppenfolie rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden C. Bak de bolussen gedurende 7.5 minuten op 250 graden C. en keer ze om op een stuk stevig karton.

Serveersuggesties

Lekker om te presenteren met een laagje roomboter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zeeuwse bolussen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zeeuwse bolussen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Maakte ze in de bakkerij ook altijd. Best lastig om thuis zelf te maken, maar zeker de moeite waard. Met dit deeg kun je ook prima krakelingen maken.
  Bram gaf dit recept op 9 juni 2013 5 uit 5 sterren
 • Lekker, heb het geprobeerd.
  Wombarg gaf dit recept op 7 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven