Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool met stroop recept
Zuurkool met stroop recept

Zuurkool met stroop


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Schil de aardappelen. Kook ze. Houd het vocht achter.
Warm de zuurkool op een zacht vuurtje op.

Kruid de karbonaadjes, bak ze in 10/15 minuten, eerst op hoog vuur,
daarna temperen. Deksel scheef op de pan.
De saucijsjes wentel je eerst in wat bloem, afschudden, daarna op hoog vuur om en om heen en weer schudden tot ze mooi licht bruin zijn.
Dan gaan de saucijzen en de karbonaadjes bij elkaar in een koekenpan
nagaren.

In een grote stoofpan of andere grote pan de zuurkool, de aardappels, de in stukken gesneden appels met het zuurkoolspek
en verder al het vlees voorzichtig toevoegen.
De jeneverbesjes, de peperkorrels, het zout, de appelstroop toevoegen.
De rookworst mee laten wellen (de laatste 20 minuten).
Voeg ook nog wat extra vocht toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool met stroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven