Stroganoffsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Stroganoffsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Hak de fijn.
- Verhit de in een sauspan en fruit de op laag vuur in 10 minuten glazig.
- Bestrooi het geheel met .
- Voeg al roerend de toe tot er een glad mengsel ontstaat.
- Laat het geheel in 5 minuten garen zonder bruin te worden.
- Voeg al roerend de bouillon met toe.
- Laat de saus op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg al roerend de met toe en breng de saus op smaak met .
- Laat de saus niet meer koken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stroganoffsaus450m
-
Recept
Stroganoffsaus41u
-
Recept
Stroganoffsaus415m
-
Recept
Stroganoffsaus met steak420m
-
Recept
Stroganoffsaus435m
Variaties op Stroganoffsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stroganoffsaus | 8 | Sauzen en marinades |
Echte stroganoffsaus | 1 | Vlees |
Tartaartje met paddestoelen en stroganoffsaus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 112 kcal | 5% | 448 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |