Stroopwafelsoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  2. Splits de en klop de eierdooiers los.
  3. Laat intussen de smelten op een laag vuur.
  4. Roer de door de en schenk al roerend beetje erbij beetje de bij tot er een gladde saus ontstaat.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor.
  6. Laat dit mengsel afkoelen.
  7. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het even in de koelkast.
  8. Maal de zeer fijn in een keukenmachine of stamp ze fijn in een vijzel.
  9. Schep het eiwit voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen erdoor.
  10. Vet de soufflébakjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
  11. Veeg de randen van de soufflébakjes goed schoon en zet ze voor 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Tip:
  13. open de oven niet tijdens het bakken.
  14. Strooi de er overheen en serveer direct.
  15. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Stroopwafelsoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stroopwafelsoufflé
VariatieAantalGang
Stroopwafelsouffle1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%756 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroopwafelsoufflé