Stroopwafeltulbandcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Hete luchtoven voorverwarmen op 170°C, gasovens 10% hoger zetten!
  2. snijden.
  3. Eerst de droge onderdelen mengen zonder de , dan de natte onderdelen mengen.
  4. Dan de droge onderdelen beetje bij beetje toevoegen aan de natte.
    Stroopwafelsnippers voorzichtig door het mengsel spatelen met een pannenlikker.
    Het mengsel in een ingevette (of siliconen!) tulbandvorm doen van ongeveer 24 cm.
    Kleiner mag, maar dan wordt hij wel een stuk hoger!
    In de oven zetten als die warm is en een uur laten bakken.
  5. Dan controleren of het gaar is met een sateprikker.
  6. Als die er schoon en droog uit komt, is het gaar.
  7. Anders nog een kwartiertje geven en weer controleren.
    Als de cake heel erg donker (hij wordt chocoladekleurig!) wordt oven 10% zachter zetten!
  8. Onderwijl de cake bakt, rommel opruimen.
  9. Als de tulbandcake gaar is uit de oven halen en in de vorm voor het grootste deel laten afkoelen.
  10. Dan een schaal of bord er tegen en omkeren maar!
  11. Voorzichtig de vorm verwijderen.
    Heerlijk bij een kop verdiende koffie!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker en donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%3402 kcal
Vetten
7 g.
10%126 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
15%54 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%18 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
11%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%414 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroopwafeltulbandcake